Незнайно защо броячите и мигащият сигнал на светофарите бяха обявени за

...
Незнайно защо броячите и мигащият сигнал на светофарите бяха обявени за
Коментари Харесай

Инспектор: Повечето водачи на МПС бяха недоволни от премахването на светофарните таймери

Незнайно защо броячите и мигащият сигнал на светофарите бяха оповестени за незаконосъобразни. Добре е водачите на МПС да знаят по кое време ще се смени светлинният сигнал, за могат да минават безпроблемно през кръстовищата.

Това означи пред БНР-Радио София Иво Биков, полицейски контрольор от „ Пътна полиция “.

В същото време той обърна внимание на случаите, когато при оставащи секунди до промяна на зеления светофар водачите са увеличавали скоростта, с цел да не чакат по-късно, само че по този метод са създавани предпоставки за пътнотранспортни катастрофи. Но това са били изключения, „ шепа “ водачи.

Биков посочи, че таймерите не могат да бъдат сложени на всеки един светофар. Но добави, че след премахването на броячите, доста водачи са изразявали неодобрение, тъй като с тях са били улеснявани при напредването.

Пътна полиция непрестанно провежда и организира акции за понижаване на рисковото държание на участниците в трафика и към систематичните извършители се ползва нулева приемливост.

Инспектор Биков напомни, че талоните са отпаднали, само че контролните точки остават в действие и при открито надлежно нарушаване, се отнемат от тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР